Naughty Niki

De Nederlandse taal bevat twee woorden die speciaal zijn uitgevonden om Niki Terpstra mee te beschrijven: guitig en snel. (O ja, en lenig.)

Niki is een Noord-Hollands schoolvoorbeeld van nuchterheid, aangelengd met een vleugje temperament en een eetlepel ondeugendheid, en die combinatie blijkt magisch te zijn. Zijn speelse aanvalslust heeft hem al ver gebracht: in 2010 reed hij op het NK in zijn Duitse Milram-shirtje het volledige Raboleger naar huis. Daarna lachte hij zijn schitterende tanden bloot op het podium, met links naast zich een huilende Weening en aan de andere kant een boze Boom. Ook op het WK liet hij zich dat jaar zien in de finale – en ja, dat hebben we erg graag, dat Niki zich laat zien.

Want die ondeugende, grote blauwe ogen, gecombineerd met die prachtige lach, dat is gegarandeerd smelten. En lacht hij een keer niet, dan geeft dat niks. Ook als Niki met een serieuze blik, bemodderd en gefocust op de fiets zit, is hij om op te vreten. Al was het alleen maar omdat we ons daarna nog meer verheugen op een verfrissende duik in de zee, met hier en daar een wielrenner, en ook wat dolfijntjes

Wat hoor ik nou? Missen jullie nog een zwembroekfoto? Willen jullie die lange armen en benen eens zonder wielerpakje bekijken? Geen probleem, bij IDJBOBJHZ worden jullie op je wenken bediend!

One thought on “Naughty Niki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s