Hij, Claudius

Er reed gisteren een mooie kopgroep weg in de Ronde van Lombardije. En zoals jullie zullen begrijpen, met ‘mooi’ bedoelen we op IDJBOBJHZ niet dat het een kopgroep vol klasbakken was, nee, er reden renners in rond van uitzonderlijke schoonheid. Zoals Claudio Corioni.

Clau-di-o Co-ri-o-ni. Alleen al bij de naam loopt het water je in de mond. En terecht. Want deze Italiaanse mooiboy is heter dan een augustusmiddag in Napels. Het was overigens niet zo gek dat we hem gisteren voorop zagen rijden, want Claudio is een man van de streek. Geboren in het lieflijke plaatsje Chiari in 1982 (een goed jaar, zo weten de kenners), in Lombardije.

Claudio’s specialiteiten? Ten eerste natuurlijk die bizar blauwe ogen in combinatie met zijn weelderige bos zwart haar. Ten tweede heeft deze man benen om van te kwijlen (we vullen zo dat Comomeer), maar vooral een bekkie om te zoenen. En alsof dat nog niet genoeg is, hult onze Claudio zich met alle liefde in niets dan een boxer en een bouwvakkershelm om ons zijn welgevormde lichaam én de getatoeëerde tekst op de flanken te tonen. Wat daar staat? Enkele dichtregels uit een liefdessonnet van Petrarca, dat moet haast wel.

Clau-di-o Co-ri-o-ni. Als het ritme van een opgewonden hartslag, het ritme van een ode getiteld ‘Hij, Claudius’. Claudio Corioni ís een Italiaans liefdesgedicht. Ons hart klopt voor jou, tesoro. Zorg alsjeblieft dat ook jouw hart blijft kloppen, voor ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s