Lachen met Michiel Elijzen

Je hebt wielrenners die kunnen wielrennen, en je hebt wielrenners met andere kwaliteiten. Michiel Elijzen behoort duidelijk tot de laatste categorie. Zijn profcarrière kan het best omschreven worden als een langdurig en slepend proces. Hij fietste sinds 2002 voor Rabobank, Cofidis en in het seizoen 2009-2010 nog even voor Silence-Lotto, maar daarna hing hij godzijdank zijn fiets aan de wilgen om ploegleider te worden.

Wat Michiel Elijzen zo woest aantrekkelijk maakt terwijl hij toch niet de mooiste man uit de wielrennerij is (lekker bekkie hoor, fijn lichaam ook wel, maar hij wint het gewoon niet van Theo B.), is zijn scherpzinnige humor. Zijn beste grap van 2011 was vermoedelijk toch wel de volgende tweet naar aanleiding van de winst van Bronzini op het WK wielrennen voor vrouwen: ‘Giorgio Bronzini wint. Verder ga ik er geen grappen over maken.’ Als ik Marianne Vos was geweest en Michiel Elijzen had die grap gemaakt waar ik bij stond, was ik hem glimlachend door mijn tranen heen dankbaar om de hals gevallen. (OMG, waarom ben ik Marianne Vos niet?!)

Overigens maakt Michiel Elijzen vooral grappen over zijn eigen wielercarrière. Dit is hilarisch en heel fijn. (Zijn beste grap ten koste van zichzelf was wellicht deze: ‘Compilatie van mijn loopbaan als profwielrenner. Ga er even voor zitten want het duurt al bij al nog redelijk lang [klik].’) Toch heeft die vernietigende zelfspot ook een naar randje: waarom heeft een intelligente, bijzonder aantrekkelijke jongen als Michiel Elijzen zo’n verdedigingsmechanisme nodig? Verbergt hij wellicht een kwetsbaar hart onder zijn coole ploegleiderskleding?

De uitzonderlijke mannelijke kwaliteiten van Michiel Elijzen maken ruimschoots goed dat hij strikt genomen geen wielrenner is, en daarom verdient hij deze plaats op IDJBOBJHZ. Want welke vrouw droomt er nou niet van om een avond naast Michiel Elijzen op de bank te zitten, met een bak popcorn op schoot, en naar een compilatie van de hoogtepunten uit zijn wielercarrière te kijken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s